Căldăraru Marius mi-a scris, apără Biserica Sclavagistă!

CĂLDĂRARU MARIUS MI-A SCRIS

Caldararu Marius

Apr 29 (2 days ago)

to me

 

Dumnealui este student rom la Teologie ortodoxă. Și, bineînțeles că nu poate accepta adevărul scris în Biblie despre legiferarea sclaviei de către Însuși Dumnezeu, ci propovăduiște NEADEVĂRUL Bisericii Ortodoxe Sclavagiste Române. Citiți ce a răspuns mi-a trimis la articolul meu Temeiurile biblice ale sclaviei țiganilor (https://www.scribd.com/doc/310822661/Teologia-Biblic%C4%83-a-Sclaviei-2)

Doamne ajută!

    Îmi pare rău să văd că eşti însoţit de lipsa echilibrului duhovnicesc şi că pendulezi, continuu, de la echilibru la dezechilibru. Domnule Marian, cred că nu sunteţi capabil să faceţi diferenţa între Biserică şi interesele unora dintre cei care au făcut şi cei care fac parte din Biserică. Scopul Bisericii este mântuirea necoercitivă a sufletelor credincioşilor, iar manifestările necorespunzătoare ale unor clerici sunt aflate în strânsă relaţie cu interesele proprii, ci nu cu indicaţiile  mântuitoare ale Bisericii. Acolo unde sunt oameni sunt şi interese, iar acest aspect arată că uneori vocaţia poate să lipsească.

Răspunsul meu:

Domnule Căldăraru, deși vorbiți alambicat, nu mă impresionați! Biserica totuși are doctrina coercitivă a mântuirii, căci se spune în tradiția călugărească[1] despre mântuire prin frică: Începutul înțelepciunii este frica de Domnul! Mai interesant este diagnosticul subtil care străbate din frazele dvs. cu privire la pendularea dezechilibrului meu. Jignirea este grosieră, scrisă în expresii ȚIGĂNEȘTI. Dacă eu aș avea acte de bolnav psihic, ar fi vorba aia a lui Lăpușneanu de mi-i voi scula-o pre mulți am să popesc!  Io, dzâc că pot face diferența între popi, poponauți, arhibandiți, patriarc și pizdalion și capiștea idolească numită BOR!

Continuăm să spicuim din indignările dumitale spirituale:

Afirmaţi că Biserica a susţinut păstrarea instituţiei sclaviei şi că ar trebui să-şi ceară iertare pentru cele petrecute în trecutul nu foarte îndepărtat, mai mult, cereţi despăgubiri Bisericii pentru manifetările necorespunzătoare ale clericului cu care aţi fost în conflict. Trebuie să mărturisesc că sunt profund indignat de atitudinea dumneavoastră, de lipsa vederii duhovniceşti şi de incapacitatea de acceptare a unei realităţii incontestabile.

Domnule Căldăraru de ce sunteți indignat? ȘI , MAI ALES UNDE? PROBABIL CĂ SUNTEȚI INDIGNAT pro-FUND! Că IO sunt primul în istoria romilor care a scris despre aspectele teologiei sclaviei în Biblie? Este scris în Biblie, nu am inventat eu…. Iisus s-a pronuțat în favoarea eliberării robilor. Și Iisus când a zis că l-a trimis Domnul să binevestească eliberarea robilor nu a citit din Tora versetele care urmau, ci zice Noul Testament că a închis Tora. Știi de ce?

17.Şi I s-a dat cartea proorocului Isaia. Şi, deschizând El cartea, a găsit locul unde era scris: 18.”Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiţi cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea şi celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsaţi, 19.Şi să vestesc anul plăcut Domnului”.20.Şi închizând cartea şi dând-o slujitorului, a şezut, iar ochii tuturor erau aţintiţi asupra Lui.[2]

Știi de ce a închis Iisus cartea lui Isaia? Pt. că Tora zice că iar se va institui sclavia. Că celelalte versete din Isaia contraziceau ceea ce le citise despre eliberarea robilor! Halucinant, nu, domnule viitor tălmăcitor al Bibliei? Eu am descoperit acest aspect! Și nu am doctorat! Dar am tupaș de borfeu! Ian citește matale ce zice în continuare la Isaia[3]:

1.Duhul Domnului este peste Mine, că Domnul M-a uns să binevestesc săracilor, M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc celor robiţi slobozire şi celor prinşi în război libertate; 2.Să dau de ştire un an de milostivire al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; 3.Să mângâi pe cei întristaţi; celor ce jelesc Sionul, să le pun pe cap cunună în loc de cenuşă, untdelemn de bucurie în loc de veşminte de doliu, slavă în loc de deznădejde. Ei vor fi numiţi: stejari ai dreptăţii, sad al Domnului spre slăvirea Lui.4.Ei vor zidi pe vechile ruine, vor ridica dărâmăturile de altădată, vor reface cetăţile distruse, pustiite din neam în neam.5.Oameni de neam străin vor veni şi vă vor paşte turmele, feciori din alt neam vor fi plugarii şi vierii voştri.

Vezi studentule rom în teologie ortodoxă, că versetul 5 din Isaia 61 de fapt readuce vorba despre exploatarea omului de către om? De ce Belzebut să lucreze alții în locul celor care trebuie să trudească pt. propria hrană…? Versetul 1 se contrazice cu versetul 5…De aceea Iisus a închis cartea….Romanii de aia îl urau. Religia creștină a fost undeground atât timp cât a urmat  ideile originale ale Lui Iisus. Că eu cer despăgubiri pt. ce mi-au făcut popii din capiștea idolească, este un fapt îndreptățit biblic. Dumnzeu ne îndeamnă prin gura lui Zaheu vameșul să dăm împătrit totul înapoi dacă am grești cuiva cu ceva..Împătrit, adică în chipul Crucii. Nu știu ce Baphomet ai vrut să zici cu :

Trebuie să mărturisesc că sunt profund indignat de atitudinea dumneavoastră, de lipsa vederii duhovniceşti şi de incapacitatea de acceptare a unei realităţii incontestabile.

Ia-ți indignarea, și sublimeaz-o cu înțelegerea. Ce ai face în locul meu, țigane? Au trecut 18 ani de când m-au dat afară, viitor popă idolesc ce ești! Eu prin scrierile mele aduc la cunoașterea maselor adevăruri ascunse ale Scripturii. Nimeni niciodată în ROMÂNIA nu a scris un articol despre Teologia Sclaviei. Și știi de ce? De frică ! Dacă ești așa de echilibrat sufletește, și nu ți se bălăngăne (pendulește), de ce ASTHAROT NU AI SCRIS TU? De putut puteai, că văd că te duce cacapu, dar ți-a fost frică! Să nu fi exmatriculat! Așa cum am pățit eu! Tu servești biserica care ne-a ținut în sclavie sute de ani. În continuare, matale dovedești o deformare cu bună intenție a unui adevăr clar:

Sclavia, din nefericire, a fost un fenomen general, care s-a manifestat peste tot în lume. Aceasta s-a fundamentat pe dorinţa de stăpânire, de manipulare şi exploatare. De asemenea, menţionez că acest flagel (sclavia) a afectat chiar şi societatea tribală, societate despre care stim că nu a fost şi nu este structurată ierarhic.

Și mai vrei să te numești ROM? Nu știi că noi romii avem o ierarhie în vârful căreia stă neamul meu de Pakivale? În India sunt triburi și caste ierarhizante…Ierarhia este model de civilizație reptiliană. Mai citește…. Continuăm să spicuim din epistola dvs. către mandea:

Pentru argumentarea afirmaţiilor făcute (Biserica a susţinut instituţia sclaviei) aţi coborât pe firul istoriei până la Sfântul Vasile Cel Mare şi aţi supus analizei canoanele 40/42. Canoanele în cauză nu pot fi analizate fără a se face referire la canonul 38, iar dacă l-aţi fi avut în vedere aţi fi concluzionat că Sfăntul Vasile face referire la ascultare şi că, folosindu-se de transferul prin extensie, aplică această regulă morală şi la cei aflaţi in stăpânirea celorlalţi. Altfel spus, Sfântul Vasile indică importanţa ascultării şi recunoaşte o realitate a timpului său (chiar dacă nu a fost de acord cu sclavia). Trebuie să nu uităm că îi timpul în care a trăit Sfântul Vasile Cel Mare (330 – 379) creştinismul era doar religie licită (licită după Edictul de la Mediolanum 313) şi că a devenit religia oficială a imperiului la un an după trecerea la Domnul a Sfântului Vasile (în 380 Theodosius Cel Mare declară crestinismul religie oficială a imperiului). Nu trebuie să ne ştergem din memorie atrocităţile trecutului, dar este necesar să trăim prezentul şi să fim încrezători că suntem copiii lui Dumnezeu, că avem aceeaşi identitate (idetitate cerească) şi că manifestările necorespunzătoare sunt separate de Sfinţenie si de Adevăr. Imi pare rău că aţi avut neşansa să întâlniţi oameni neaflaţi în sfera de manifestare duhovnicească şi că suferiţi din pricina aceasta. D

Fragmentul de mai sus e apă de ploaie. Sclavia a fost înființată de Dumnezeul Bibliei, care era de fapt Satan. Moise a fost un nebun care a rupt singura scriere din istoria civilizației umane  a Adevăratului Dumnezeu, și anume Tablele de piatră pe care erau poruncile originale. Citește tradiția kabbalistică. Probabil că Dumnezeu nu i-a mai dat alte table, și așa că a inventat el  o Tora cu sclavia inspirată de la egiptenii cărora le-a fost prinț.

Oricum, domnule Căldăraru Marius dialogul nostru online a fost instructiv și m-a ajutat să văd ce nivel de pregătire teologică are un fiu de sclavi. Fiul de sclavi apără doctrina opresorului părinților săi. Sindromul Stockholm. Nu avem aceeași identitate cerească cu românii domnule Căldăraru. Un țigan nu poate trăi printre români decât cu prețul umilinței și depersonalizării… Eu nu mai pot fi creștin, chiar dacă aș vrea cu putere. Nici un rom nu poate! Stii de ce? Pentru că sclavia este legiferată de Dumnezeul Bibliei!

Dă ce sunt eu așa dăștept? Pentru că iau viagra spirituală! Are efect întăritor…Și pe dumneata viitor preot, să te întărească Domnul în părțile moi!

Ashi amare bare Devlesa!

[1] http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/1frica.htm : La Pilde spune asa : Cu frica lui Dumnezeu se abate tot omul de la rau. Daca se abate omul de frica lui Dumnezeu de la tot raul, deci frica lui Dumnezeu este prima piedica a pacatului, care impiedica pacatul sa nu intre in sufletul nostru.

Proorocul David, prin Duhul Sfant, ati vazut in Psaltire ca ne spune : Inceperea intelepciunii este frica Domnului si intelegere buna este tuturor celor ce o fac pe dansa. Si iarasi zice Solomon, fiul sau, despre intelepciune mai mult, ca frica Domnului este scoala intelepciunii. Iar Isus fiul lui Sirah, in Cartea intelepciunii lui, spune asa : ” Frica Domnului mai presus de toata intelepciunea a covarsit „.

[2] http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=4&id=48

[3] http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=61

Reclame

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s