Petre Mihai Petre- un răspuns…

Domnule Petre Mihai, m-ați întrebat ce vrem noi, romii de tradiție de la kashtale. Uite cam ce aș vrea eu: Hai sa nu o mai dam de…gard !

-teoria dumitale conform căreia primii kashtalii provin din rândul bulibashilor și vătafilor nu poate fi susținută istoric. Aici se vede doar o reflexie a dorinței kaashtaleilor de a ne conduce, așa cum faceți 25 de ani. Dar, nu pe noi ne conduceți, ci conduceți fantomele pseudo-rome!

-ruptura dintre traditionali si kashtalii nu vine din trecut, cum zici d-ta Petre Mihai Petre. Kashtaleii pur și simplu nu au vrut să mai fie romi.

Petre Mihai Petre declară:
-in subconstientul traditionalului,kashtaliul,mai ales cel scolit(telectualu),este admirat,invidiat,niciodata iubit,chiar urat ,teama de el fiind majora,traditionalul simte,instinctiv ca intelectualul il citeste,il despica
(periculos om,tu-I spui doua vorbe si el stie ce vrei sa zici,ce vrei sa faci).

Nu e adevărat. Romii de tradiție se simt superiori unui kashtaliu. Noi micționăm pe diplomele kaashtaliilor. Știi de ce? Că noi nu știm ce e aia doctorat!Că nu știți limba romani! Școala romilor au inventat-o românii șmecheri în cârdășie cu unii kashtalii și romi hoți, ca să fure banii romilor care la rândul lor fură prin Occident de foamea și disperarea provocată de voi…Dacă nu eram noi romii autentici să ne păstrăm limba și identitatea, voi tot hoți ajungeați. Și acuma sunteți hoți, dar de identitatea romilor, și de drepturile lor. Nu ne lăsați să facem noi pentru comunitatea noastră. Nu vreți să conlucrăm. Sunteți perverși!

Petre Mihai Petre zice:
-reproseaza-I kashtaliului ca nu stie limba,dar eu kashtaliul i-ti raspund’’nici tu traditionalule nu stii ce fel de vin se bea la carne alba,sau rosie,sau la desert.’’

Eu îi răspund:
– pe noi romii de tradiție ne lasă rece vinurile pe care le beți voi cu românii din banii furați de pe asumarea numelui de rom. Kashtalii vor rămâne romi incompleți.

Petre Mihai Petre zice:
Astfel,coexista doua Romanipen,unul pentru gadjo/gadjei,cel de duminica,cel de aratat in biblioteci massive ,musai scumpe pus alaturi de…bibelouri si alea musai..scumpe,si cel real de zi cu zi,urat dar …uman,in care saracia,analfabetismul sunt trecute la …diverse.

Eu îți răspund:
Romanipen-ul nu există. A fost inventat. Tradiția romilor se numește altfel.

Ong-istii sunt toți kashtalii, o spune Nicolae Gheorghe, omul nou, gânditorul, super-mega-pakivalo-ul. Nu mai încerca să schimbi categorisirea. Las-o așa. Invățați romani prima dată, și după aia mai vedem.

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un comentariu