8 Aprilie nu e ziua Romilor, e ziua ONG-iștilor!

Probabil că voi fi declarat în curând kashtalo-fob. Nu sunt rasist. Doar că ziua de 8 Aprilie este un produs de marketing. Nu poate să-i reprezinte pe romii care în data de 8 Aprilie nu au ce mânca, nici ei, nici copilașii lor. Ziua de 8 Aprilie nu oferă medicamente romilor bătrâni și bolnavi, nu oferă mângâiere romilor din închisori, nu produce cinci pești și două pâini spirituale pentru mulțimea de romi analfabeți.

Nici imnul Gelem, Gelem nu ne mai reprezintă, de fapt am dubii că romii au avut vreodată un imn. În primul rând, versetul acela cu Le bokhale chaventsa– Unde mergeți romilor  cu copii înfometați, ar trebui să producă unitate, dar nu are sens pentru kashtale-ii care-l cântă de fațadă, și ai căror copii nu au simțit foamea never, căci părinții lor fură fondurile copiilor romi AUTENTICI care se nasc cu acest nume hindus.

Nici Roata lui Ashoka de pe steagul romilor nu poate să însemne nimic pentru romii autentici. Pt. că nu a fost ideea unui rom acest steag, ci a lui W. Rishi un indian care nu știu cine l-a pus fie designer steagului romilor. Parcă pe lângă steag avem nevoie de constituție, teritoriu, aaa, clasă PULitică, ong avem uitasem. Eeee, e bine că avem steag. Doar că Roata lui Ashoka este simbolul Buddhismului. Buddha este caracterizat prin MILĂ. Romii nu au habar de numele fondatorului religiei buddhiste, al cărui simbol stă pe steagul pseudo-rom. Rishi ăsta chiar a batjocorit steagul Indiei. Pe steagul Hindustanului mai scrie în sanskrită și sloganul vedic Satyam evam Jayate- doar Adevărul învinge. Pt. acest Satyam scriu eu astăzi. Probabil că mai există pe undeva romi care să aibe nostalgia Patriei pierdute. Eu încă de la 5 ani m-am prins singur că sunt hindus, auzind cuvinte rome în filmele cu Raj Kapoor. Bunicul mi-a zis  că într-o zi trebuie să plec în India, să regăsesc locul de unde au plecat primii Domi, strămoșii noștrii. Eu deși trăiesc în Europa cu trupul meu, sufletul meu este în India. În fiecare zi inima mea se purifică în Gangele limbii hinduse care mi-a fost transmisă de bunicii mei. Eu pot demonstra oricând oricărui hindus că sunt indian. Am vorbit cu mulți hinduși din diverse părți ale Indiei și au fost surprinși să audă cuvintele limbii lor în gura unui gypsy din Europa. Dar kashtaleii ONGiști nu pot să demonstreze că sunt romi. Kashtaleii sunt lăieșii și băieshii/rudarii. Nici un rudar nu a auzit limba romani acasă, ba mai mult ei susțin că s-au interesat la părinții lor și aceia spun că ei nu au vorbit niciodată limba romani. Deci rudarii și lăieșii nu sunt romi! De ce atunci ne mai reprezintă? DĂ FOAME!

Probabil că imnul romilor ar trebui scris de un poet autentic rom. Ar trebui să conțină numele Indiei, țară care ne-a adoptat recent, deși în halul în care suntem acum, romii nu merită să aibe vreo țară. Sper ca Guvernul indian să nu regrete pasul istoric făcut. S-ar putea ca peste 20 de ani și hindușii să se sature de noi. Noi nu avem conștiința aparteneței teritoriale.Eu propun un nou imn. Eu l-am compus, poate vă place:

PURANO PHENDIBEN(INDIATE HIN ROMANO KOLIN)

Phen Phuvie phendimos purano,
Shujiar shukares shundimos amaro,
Giliar le ilen thai de jivipen,
Romane manushen, le kalen jenen.
Kovliar kalengo andraluno kolin,
Manushen manushiar, Devles shai mangen,
Te arakhăn bar kuch thai dudali mandin,
Rovima-sa te roden purano vakeripen.
Ushtiar ushta ushtiadenge romaa,
Nange rupune tahtaiya pher akana,
Pher phagi phak phare phakentsar,
An naau nevo romane chaventsar!
 Jay Hind! Hindustan zindabad!

 

ANTIQUE POEM(OUR CHESTS ARE IN INDIA)

Tell o, India the ancient saying
Purify in a sweet way our hearing,
Enchant our hearts and revive,

The gypsy people, the black persons.

Make soft the chest of the black nation,
Make them human, so can pray God,

To find precious stones and luminous gems,
Crying to search the silvery language.
Awake the lips of empoverished gypsies,
The empty silvery goblet fill it now,
Fill the broken wing with heavy wings
And bring a new name to gypsy children!
Victory to India! Long live India!
RATAN NAAYRAM, 7.04. 2015
Reclame

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s