Doctoratele kashtaleilor

Romii niciodată nu și-au creat o școală. După Revoluție, țiganii nevorbitori de romani shib au aflat cu bucurie că se numesc romi, deși înainte de 1989 ei știau că și romii tot țigani sunt numiți de români. Singurul care știa toate astea era Baphomet, dar el secretos din fire, nu zicea. I-a plăcut teoria conspirației. S-au creat ONG-urile kashtaleilor în cârdășie cu unii romi ahtiați după bani. Dar veniră românașii deștepți (posibil strămoșii mogulilor hinduși) și le-au zis kashtaleilor BĂ ȚÎGANILOR VĂ TRĂBĂ FUCK-ultățî și diplome că UE vă dă MUE dacă vede că trimite banii la nește ne-diplomatizați. Eei, Budai-Deleanu dacă ar trăi, ar mai adăuga sute de pagini la monumentala lui operă Țiganiedească. Kaștaleii acum dacă văd un țigan fără fuck-ultate îl disprețuiesc. Dar ei nu știu săracii că românii la rândul lor râd de diplomele kashtaleilor. Mai grav este că romilor autentici nici că le pasă de niște hârtii ne-folositoare nici să te ștergi la cur cu ele, că sunt din carton. Și mai grav este faptul că kashtaleii trăiesc de pe urma noastră, a romilor autentici.

Întrebari:

Kashtaleilor cum puteți să trăiți, să mâncați de pe exploatarea și folosirea numelui istoric al romilor, când voi înainte de Revoluție îi batjocoreați pe romi? Acum vă îngrășați din furtul numelui nostru. Copii voștri sunt ținuți în școli pe banii acelor copii romi care dorm în frig, nu au ce mânca și pe banii fetițelor care sunt obligate să sugă pula în Gara de Nord. Vă deranjează limbajul meu de Francois Villon? Mă doare în kar de părerile voastre de ipocriți! Că și pe voi vă doare în pulă de noi ( noi avem kar, că în romani shib este de genul masculin, voi aveți PULA , care este la feminin în românește!)

Voi sunteți RASIȘTI! De ce? Pt. că dacă ne considerați de ai voștrii, nu furați chiar tot, mai ajutați și voi pe romi, mergeați în TOATE comunitățile, și schimbați viața romilor. Dar voi i-ați lăsat să moară de foame și de disperare să fure prin Franța și aiurea, și să facă numele României de râs, și așa românii să se revolte că voi vă numiți Rom. Dacă romii erau ajutați de voi, nu ar fi făcut numele României de rușine și nu s-ar fi revoltat românii pt. confuzia dintre autonimele de ROM și ROMÂN! De fapt, sunteți HOȚI DE IDENTITATEA ROMILOR. Dacă vă simțeați romi, vă implicați pt. toți romii, că de aia ați luat banii de la UE, și de aia mințiți lumea că sunteți romi. Cu adevărat îi urâți pe romii tradiționali! Se vede din faptul că ați furat 25 de ani DIN fundurile lor, pe care vă invit să le și lingeți cu acestă ocazie, că tot furarăți banii. Nu vă interesează de soarta romilor, atât timp cât aveți accesul la resurse, e bine să jucați cartea romilor cum spunea marele Nicolae Gheorghe în interviul acordat lui Iulian Rostaș. Asta vă caracterizează, după acest crez vă ghidați viața:

N.G.: Şi dacă poţi avea acces la resurse jucând cartea romilor e bine, pentru că la un moment dat toţi suntem romi. (Rom sau Tigan, pag 336, http://www.fundatia.ro/sites/default/files/ro_124_Rom%20sau%20tigan.pdf)

Puteți dovedi că strămoșii voștrii au vorbit limba? Ce dialect? Că pe noi nu ne interesează varianta inventata de Courthearde și Sarău?

Vă întreb kashtaleilor, dacă nu erau romii să-și păstreze identitatea, cu ce vă mai creșteați copii? Ce ați fi devenit, niște hoți, nu?  Ați fi furat și voi ca și romii prin Franța, ați fi cerșit, v-ați fi prostituat. Dar nu, voi aveți două perechi de coițe. Voi sunteți doctori și doctoranzi.Coiu mare șî ăl mic.

Vreți să fiți romi hautentici? Învățați romani shib, barem varianta lui Courthearde. Ce dracu măi țiganilor, voi i-ați păcălit pe români timp de 25 de ani că sunteți romi, dar pe noi, romii care mai și citim, nu puteți. Noi știm toți că nu sunteți romi! Dă ce? Păntru că nu știți un dialect rom de acasă! Românii nu știu, dar spun eu acu!

 

 

 

 

Reclame

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s