Identitatea romilor

Curentul actual al auto-perceptiei romilor este construit de ne-romi sau chiar de romi care nu sunt romi in spirit. Identitatea romilor nu trebuie construita, trebuie RE-DESCOPERITA. Avem un instrument suprem lasat mostenire, acesta se numeste ROMANI JIB.

Romii sunt prea centrati pe ideea acumularii de diplome de la GAJE, uitand ca de fapt asa isi distrug propria cultura. Imprimarea in inima unui rom a culturii gajeilor are ca rezultat uitarea limbii proprii si dispretul traditiei care este un aspect important de identitate culturala.

Nu avem nevoie de diplome date de GAJE care sunt FORTATI de Comunitatea Europeana sa ne accepte ca facand parte din regnul fiintelor inteligente. Calitatea de OM nu se dobandeste pe baza unei hartii frumos tiparite numita pompos diploma. Nimic nu garanteaza MORALITATEA detinatorului unei astfel de hartii. CA dovada este Vasile Ionescu. Acest individ este rezultatul propriei mandrii. Incearca dumnealui sa impuna ca dogme ideile dumisale pe care le intareste prin dictoane COPROFILE. De fapt daca dumnealui s-a cacat pe limba Romani, s-a cacat si pe persoana dumisale si pe KHULTURA dumisale.

Kashatleii MOR DE CIUDA (da, este o manea khultă) ca romii au mostenit limba Romani. Si atunci incearca sa umple acest gol cu diplome de facultati si alte hartiute pe care incearca si reusesc sa le bage pe gat kashtaleilor si romilor inculti ca si cultura roma numita pompos ROMANIPEN.
Interesant ca acest fenomen a luat nastere ca urmare a studiului limbii Romani! O analiza defectuoasa duce la o falsa istorie. De pilda, tot internetul este plin de istoria falsa construita de Hancok pe baza a catorva cuvinte presupus armene si grecesti in Romani. El a conchis ca romii au stat in Bizant sute de ani incepand cu anul 1000 e.n., si acolo de fapt s-a format limba Romani, dintr-un amestec de proto-hindusa vorbita de stramosii nostrii si limbi anatoliene. Teoria aceasta a lui Hancok se imbina fericit cu prezenta TIGANILOR robi in manastirile romanesti de pe la anii 1300. Daca este asa, atunci trebuie sa precizeze explicit limbile care intra in alcatuirea limbii Romani. Dar nu poate Hancock sa faca asta, nici macar Dumnezeu nu poate, caci nu este asa. Insa la aceasta concluzie s-au aliat personalitati ca Rajko Djuric, Yaron Matras si altii. Un om care nu si-a terminat liceul DEZONOAREAZA limba Romilor si istoria stramosilor lor.

In acest caz, kashtaleii nu vor sa se identifice real cu romii sclavi milenari, caci aceasta este chintesenta invataturii lu Hancok, ca romii au fost luati in sclavie de printul musulman Ghazni si vanduti la bucata in Afghanistan. Apoi romii sunt sclavi incepand cu secolul 13 in Romania si sunt eliberati pe la 1850. Este o istorie rusinoasa pentru un rom sau kashtalo modern. Dar oare chiar asa a fost? Sa fi acceptat romii sclavia, sau sa fi fost alte popoare cu numele de tigan?

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un comentariu