Miscarea Kashtaleilor din Romania- un experiment nedestinat Romilor autentici

Citesc si aud de mult timp ce fapta de eroism este ASUMAREA IDENTITATII de ROM a tiganilor nevorbitori de Romani, care pana la aparitia miscarii rome nu s-au recunoscut ca romi ci ca romîni.. Concluzia mea este KA KASTALEILOR le este RUSINE(LAJJ) ca sunt Kashtale.

Sa dezvoltam mai departe ideea.Miscarea Romilor nu este destinata romilor vorbitori de Romani, ci Kashtaleilor nevorbitori de Romani. De ce afirm asta? Pai vedem cum toti se lauda cu gestul lor eroic ca s-au recunoscut ROMI la Notarul Public doar pentru a avea acces la locurile pentru romi la Facultati, o  veritabila trambulina pentru kashtalizarea punctelor cheie din programele guvernamentale destinate ROM-ilor traditionalisti vorbitori de Romani.

Daca stam sa calculam bine, numele de Kashtalo(Baias, Rudar) se refera DOAR la tiganii care lucreaza in KASHT (lemn in Hindi si Romani)….Pai si ceilalti care nu stiu cine au fost parintii lor cum sa-i denumim? Nu avem nume, asa ca-i putem denumi ca pe Ulisse-Odiseu, adica KHONIK-NIMENI. Nu stiu cine le-au fost parintii, ce meserii au practicat. Mai nasol este ca si romii traditionali din miscarea roma s-au kashtalizat sau khonik-anizat. Nu-si iubesc semenii traditionalisti, si nici limba lor Romani, considerand ca si VASILE IONESCU  ca limba Romani este INFERIOARA. De ce sa vorbeasca o limba inferioara daca ei au doctorate cu care se pot sterge la cur… asta este parerea romilor de traditie despre doctoratele lor.

KHONIK acestia sunt peste tot. La televizor vedem KHONIK…in pulitica vedem KHONIK…Khonik astia au devenit EXPERTI pe problemele romilor, DESI NICIODATA NU AU TRAIT IN TRADITIA ROMILOR.

Guvernul o fi inventat postul de EXPERT PENTRU ROMI? Cum sa pui Guvernule expert la comunitatile de romi oameni care nu au vrut sa se recunoasca Romi pana ce tu Guvernule draga nu ai inventat pozitia de EXPERT PENTRU ROMI…Ia hai sa punem un NEGRU din Africa SEF si translator al vointei CHINEZILOR in Mama China..poti Guvernule? Vad ca poti…tu Guvern al Romaniei poti sa pui experti la romi niste oameni care NU SUNT ACCEPTATI DE ROMII AUTENTICI..Ia du-te Guvernule si vezi cati Kashtale s-au interesat de romi autentici…Stiti ce-mi place la Kashtale ? Ca-i ajuta tot pe Kashtale, la romii autentici se duc doar ”pe teren in comunitatile de romi” sa mai adune informatie si sa creeze disciplina ROMANIPEN, de care sa fie ea a dracu, nu au auzit romii vorbitori din Romania niciodata. Cand au vazut Kashtaleii ca Romanipen-ul se duce de rapa cu tot cu ei, s-au dus la Nicolae Gheorghe, i-au tiparit frumos poza pe un afis, si au FURAT (ca deh, e traditional) conceptul de ROM PAKIVALO-ROM ONORABIL, de la romii adevarati si l-au aplicat ICOANEI  marelui disparut Nicolae Gheorghe. Ma intreb daca lui Nicolae Gheorghe i-ar fi placut circul acesta….

Stiti ce e culmea? Ca niste KHONIK-NIMENI de astia sar la tine si te intreaba veros ”CE STUDII AI, CE FEL DE EXPERT PE PROBLEMA ROMILOR ESTI, SI CE DIPLOMA AI?”daca vrei sa vorbesti despre limba ta Romani sau traditia ta.

Adica vine un KHUL-tivat care nu stie nimic despre romi si implicit despre el insusi in caz ca este TIGAN, si te intreaba cu ce drept vorbesti limba Romani si despre cultura pe care o traiesti NATURAL , nu ti-o ASUMI.

Romii autentici nu-si asuma la notar ETNIA DE ROM, noi NE NASTEM ROMI. Noi nu avem lupte interioare, nu ne batem cu Divinitatea ca suntem Romi, noi SUNTEM FERICITI CA SUNTEM ROMI.

Deci Miscarea ”Rîmilor din Romania” este inventata de Kashtale si destinata Kashtaleilor, iar romii de  traditie nu pot intra in aceasta comunitate decat daca se kashtalizeaza si devin KHONIK-NIMENI, niste Uliseici care se bat cu sirenele rasiste ale societatii civile intr-un dans mortal pentru AFIRMAREA IDENTITATII si ACCEPTAREA KASHTALEILOR in FUNCTII GUVERNAMENTALE…Romii autentici raman pe dinafara si au un singur drum, adica INFRACTIONALITATEA in Europa, facnd Romania de rusine si natiunea romilor deopotriva.

Propun sa renuntam la termenul de Kashtale, caci acestia sunt un grup de oameni care nici ei nu sunt bagati in seama de KAKASHTALEII de organizatie.

Khonik-ilor va dedic urmatorul poem:

NEVOI KHULTURALE

HAVEM NEVOI MANCATZIASH HOCHII,
CU CE SA NE SHTERGEM SUB ROCHII?
CA ASHTIA DE PE LA ORGANIZATII
NE DA KHULTURA IN RATZII!
UNDE TE DUCI SI TU CA OMU`
(BINEANTELES SA SPRIJINI POMU`)
DAI DE CATE UN ROM DIN HELITA
CE ARE O MUIE „ELEVITA„
SI STRIGAND IN GURA MARE:
VA SATISFACEM LA..NEVOILE KHULTURALE!
DA CU CE?CA AM NEVOIE LA W.CE!
AI HARTIE HIGIENICA?
NU, ZICE ALA CU O FLASCA MUIE ,
DE UNDE SA AM EU HARTIE?
SI ATUNCEA CE SA FACI,
CU PROBLEMA DIN NADRAGI?
IEI ZIARU` CU KHULTURA
SI-L CITESTI CU SFINCTERA!NOTA DE SUBSOL:KHUL=FECALE IN ROMANI
http://romani-india.blogspot.ro/2008/08/nevoi-khulturale.html

Im

Reclame

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s