Raspunsul prof. Gheorghe Sarau contra lui Vasile Ionescu

Mariane Cirpaci,
Acesti oameni sunt cu radacini uscate. De fapt, când s-au nascut au avut singura lor radacina datatoare de seva – limba – deja uscata! Ce sa mai zic de radacinile derivate si hranite din ea: cutume, traditii, obiceiuri, istorie chiar etc?
L-am auzit si eu cu niste aberatii la Romano Butiq, acum cateva zile, spunând ca in Romania se mai vorbeste limba rromani in proportie de 20% , dar am fost singurul care am ripostat. Caci, in afara de cativa – printre care si Sorin Actorul, Zatreanca, inca o fata imbracata in costum popular rrom si vorbea rromani – cred ca nu eram prea multi care sa vorbim si sa CREDEM in puternicia limbii rromani!
Din pacate, rromii din RO si de pretutindeni o vor „redescoperi” din carti, asa acum au descoperit  indienii sanscrita consemnata de Panini, dar va fi tarziu de tot.
Exact din cauza detractorilor limbii rromani, neputinciosi o viata intreaga sa o invete, dar care se cred niste patapievici ai rromilor (filozofi fara studii de filozofie, dar si fara sistem, metoda!), limba s-ar putea sa se „rataceasca”, nu sa se piarda! Noroc cu mamele rrome care vor fi in continuare profesoarele de rromani ale neamului rrom! Dar, „intelectualii” iesiti din neamul rrom, cu sau fara „patalama” (cum le zice chiar V.I), „le dau peste  gura” si acestora! Mai bine oamenii acestia ar organiza cursuri ca sa se prezerve limba rromani si prin studiu! Ar face scoli de vara unde rromii rataciti si debusolati ca acestia, care urasc limba materna a neamului lor, sa reinvete aceasta limba nobila, DA, CAPABILA sa echivaleze si lexicul filozofic!
Lasa-i in plata Domnului, caci se vor blestema singuri pentru acest imens deserviciu pe care ei, ca rromi, si-l fac singuri! Dar – si mai mult – întregului neam rrom, acum si in viitor!
Imi pare rau de Vasile Ionescu, daca acum – la batranete – spune prostii dintr-astea, care sunt autodistrugatoare pentru neamul rrom!
Chiar cu regret si te rog sa postezi ce am scris aici pe situl unde el a spus prostia asta!
(Eu nu sunt pe face book).
Regretabil – putin zis!
Gheorghe Sarau
Reclame

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s