Ian Hancock, Marcel Courthiade si Yaron Matras- distrugatorii Romanipen-ului

Cei trei corifei mentionati mai sus, conlucreaza la distrugerea identitatii poporului rom. Ei sunt lingvisti de renume mondial prinsi in capcana ideologiei formarii limbii Romani si a poporului Rom in afara Indiei. Ei argumenteaza parerea lor comuna pe baza faptului ca limba Romani nu seamana gramatical si sintactic cu limbile indiene.

Ian Hancock, profesor de Romani la Texas University de 40 de ani, si singurul profesor care nu are terminata o facultate, dupa cum martiriseste Dileep Karanth la prefata cartii lui Hancock ”Danger, educated gypsies” : Ian Hancock probabil ca este singurul om care are TREI DOCTORATE fara sa aibe terminat liceul” (pagina ix). Acest profesor universitar fara liceu, dogmatizeaza impreuna cu Marcel Courthiade ca stramosii romilor au fost luati sclavi de printul afghan Muhammad-al-Ghazni. Ei isi intemeiaza dogmele pe faptul ca un cronicar al printului Muhammad spune ca din orasul hindus Kannauj au fost luati multi prinzonieri albi si negri. Nicaieri nu spune textul antic ca au fost luati romi. Si, vezi-doamne romii sunt negrii si albi, si sigur astia sunt. Eu pe aceasta cale le aduc la cunostiinta romilor ca in India a existat o singura populatie cu pielea alba si blonzi, neamul Kalasha, descendentii lui Alexandru cel Mare. In continuare, Ian Hancock si Courthiade analizeaza savant limba Romani si conchid ca dupa ce au stat mult in Armenia, romii s-au mutat in imperiul bizantin. De ce?  Pentru ca dupa spusele lor in limba Romani exista multa gramatica greceasca. Si la prima vedere esti tentat sa crezi ca aduc niste ”dovezi„  de necontestat. Dar daca cerceteaza cineva limbile Indiei, se va vedea ca argumentele grecesti ale tezei celor trei sunt de fapt intalnite si in India…adecatelea indienii vorbesc ca romii. Nu intru acum in descrierea argumentarii mele, caci este complicat. Viitoarea mea carte va demonstra cu o bogata bibliografie ca spun adevarul.

Cum Europa tinde sa dea dreptate celor cu diplome si doctorate, romii sunt prezenti in ochii oamenilor culti europeni cam asa, dupa ce citesc tezele celor trei lingvisti:

-romii nu exista ca popor, caci s-au format in afara Indiei, mai precis in Anatolia dupa parerea lui Ian Hancock.

-limba Romani s-a format dintr-un amestec de proto-hindi si limbi Anatoliene…deci limba Romilor este un conglomerat haotic de limbi inca de negasit de cei trei mari Corifei. Caci asa spune Hancock.

Deci europenii citesc o istorie scrisa de doi romi profesori…cum sa putem contrazice ce spun doi profesori si romi pe deasupra? Si asa o fi, zic ei, europenii..si asa scrie pe orice site web…ca stramosii nostri au fost batuti de musulmanii lui Ghazni. Ca limba Romani nu este indiana. Atunci noi ce suntem? De unde Romanipen? De unde Pakiv?

Reclame

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s