Festivalul PAKIVALO

Ma intreb ca prostu, oare romii kashtale stiu ce inseamna sa fii Pakivalo? De unde BENG o mai fi aparut si cuvantu asta? Ca pana acu kashtaleii habar nu aveau..daca nu murea Nicolae Gheorghe vai de mama noastra, romii kashtale nu stiau ca exista ceva ce parintii lor au dispretuit adica Pakiv-Cinstea data limbii Romani.

Nu am fi stiut nici noi ca mai exista si tigancuse onorabile in Gara de Nord din Bucuresti, care-si vand Pakiv-Cinstea, trupusoarele si inocenta pentru niste banuti sa duca acasa niste bani de care parintii sa-si ia bauturica.

Pakiv este oferita prima data femeilor rome care sunt Pakivale-Virgine la maritis( BIAU, in Hindi si Romani). Pakiv este masa frateasca pe care romii o ofera oricarei fiinte umane aflate in necaz. Pakiv este codul de iubire care ne uneste. Pakiv este calea razboinicului rom care-si apara onoarea prin VARSAREA SANGELUI DUSMANULUI nesimtit care i-a intinat Pakiv-ul…poate cineva sa indemne Europa sa ia exemplu de la calea razbunarii, adica Pakiv? Asta este calea Pakiv..duceti-va si intrebati romii batrani.

Pakiv este credinta in Dumnezeu, dar nu lasarea in voia sortii..Pakiv inseamna sa nu ramai dator pentru nici un cuvant, cat de mic ar fi…PAKIV inseamna Razbunarea Romilor Traditionali…..

Si-l intreb pe Ciprian Necula  care a organizat festivalul PAKIVALO in cinstea lui Nicolae Gheorghe, ce ar fi zis Nicolae Gheorghe daca l-ar fi auzit pe Ciprian Necula cum  mi-a zis la muzeul Romilor, de fata cu mai multi romi, cu un superb dispret ”PE MINE NU MA INTERESEAZA LIMBA ROMANI”….stii Cipriane, cuvantul Pakivalo este o piatra pretioasa din coroana limbii Romani. Tu ti-ai asumat etnia de ROM doar de fatada? Etnia nu se poate desparti de limba Romani. Cuvantul Rom constituie numele limbii Romani…Stiu ca Nicolae Gheorghe a fost Kashtalo, dar a invatat Romani…oare ma intreb trist ce ar fi spus MAESTRUL tau despre dispretul fata de limba Romani? Oare tu esti Pakivalo? Poate ca esti onorabil in limba valahilor, dar in limba mea tu Cipriane esti doar om……

Tu Cipriane ti-ai pus singur o povara pe umeri, povara de ROM, precum si de AMBASADOR al ANTROPOLOGIEI ROMANI pentru gazdele noastre romanii. Du Crucea asta demn. ANTROPOLOGUL INVATA LIMBA POPORULUI PE CARE-L STUDIAZA.

De ce nu iei exemplul maestrului tau? Invata limba Romani, ca de aia te declari ROM.

Romii ar vrea un om matur si pe deplin constient de importanta singurului element de identitate si egalitate intre romi, limba Romani, cea care ne leaga pe noi, toti romii din lume, fie ca traim in America, Europa sau Australia.

Mai mare cinste decat cinstea acordata limbii Romani nu exista, festivalul Pakivalo nu este inchinat lui Nicolae Gheorghe, mai Cipriane, ci ar trebui inchinat Limbii Romani.

Uite eu scriu un poem, te rog sa-l citesti

PAKIVALI ROMANI SHIB

Pakiv  amaria gulia shibiake te das,

Voi amen zurale shel barsha ninkardeas.

O Hitler le romen mundardeas,.

Tale lengia shibia te mundarel nashtisardias!

O Franco, vi vo shinelas le shibiya le romenge,

Tale na dashtilo te shinel o romano ilo.

Shibie shukarie, sagda jiuvindie,

Au ande amare kolina thai kar-le Pakivale.

Na bister amen, le dile DOSHALE,

So bisterdiam-tut te karas-ame GAJE thai KASHTALE.

Reclame

Autor: naayram

naayram@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s